Gravid

Besök hos legitimerad kiropraktor bestående av konsultation, undersökning och behandling och tips om egen vård.

Kiropraktisk vård kan vara ett utmärkt sätt att underlätta din graviditet. Likaså kan många besvär efter förlossningen lindras eller avhjälpas med kiropraktisk vård hos både mor och barn.

Till en kiropraktor kan man gå både gammal som ung, alla har en ryggrad oavsett ålder. Vi väljer en säker och beprövad behandlingsmetod som anpassas efter patientens förutsättningar. Kiropraktik står för ett säkert och effektivt omhändertagande utan åldergränser varken upp eller ner.

Under en graviditet är det många som diagnostiseras med ”foglossning”. Det kan lika gärna vara ett gammalt ryggbesvär som ger sig till känna när kroppens hormonella och fysiska förutsättningar förändras. Detta kan underlättas under hela graviditeten med hjälp av kiropraktisk behandling. Flertalet av de gravida patienter som vi ser kommer in regelbundet under graviditeten eftersom så stora mekaniska förändringar sker i kroppen under en relativt kort tidsperiod. En verklig foglossning är inte av ondo utan ska förekomma strax innan förlossningen, vilket är fullt normalt.

Efter förlossningen blir det gärna mycket ofördelaktiga lyft och dålig ergonomi. Detta resulterar gärna i besvär med rygg och nacke, som skulle kunna avhjälpas med kiropraktik. Även din bebis kan få besvär efter en förlossning.

Vanliga orsaker till att föräldrar tar med sina spädbarn (0-1 år) till kiropraktorn är:

  • Problem att vrida på huvudet, eller tittar helst åt ena sidan (nackspärr)
  • Osymmetrisk hållning (bananform)
  • Sömnproblem
  • Amningsproblem/nedsatt sugreflex
  • Kolik eller kolikliknande symptom, generell oro (kinkighet)
  • Sen motorisk utveckling, svårt att lyfta huvudet liggande på magen, kan inte sitta själv eller kryper inte
  • Mag- eller tarmbesvär/förstoppning

Dela gärna detta

HITTA KLINIK & BOKA TID

Tidsboking sker enklast online via länken nedan. För akut tid, kontakta din närmaste klinik.

Alla behandlingar måste avbokas senast 24 timmar innan bokad tid annars sker full debitering.