Höft

höftsmärta kan bero på irritation i senfästen eller slemsäcken på utsidan av lårbenets övre del som leder till smärta. Orsakerna kan vara ett slag, för mycket friktion, överbelastning eller felbelastning.

Även smärtor från bäckenlederna eller ländryggen kan uppfattas som höftsmärtor och därför är det viktigt att dessa områden också undersöks noga vid besvär i höfterna.

Undersökning och behandling höftled

Smärtor i ljumsken är vanligt framförallt hos idrottare. Vanligaste orsaken till smärtor i ljumskar orsakas av överbelastning i musklerna på lårets insida. Problemet är vanligast inom idrotten, framförallt högintensiv idrott som exempelvis ishockey eller fotboll. Men det kan också vara besvärligt hos långdistanslöpare, cyklister och simmare. Även vid höftartros är det vanligt med smärtor i ljumsken.

Kiropraktisk behandling tar bort den underliggande orsaken till besvären och skapar möjlighet för att kroppen ska kunna läka ut skadan. Kiropraktorn använder en rad olika metoder och tekniker för att återupprätta normal funktion i leder, muskler, bindväv och nervsystem och därmed öka balansen mellan de muskler som arbetar över höftlederna.

Dela gärna detta

HITTA KLINIK & BOKA TID

Tidsboking sker enklast online via länken nedan. För akut tid, kontakta din närmaste klinik.

Alla behandlingar måste avbokas senast 24 timmar innan bokad tid annars sker full debitering.