Fysioterapi

Eurekas fysioterapeuter fokuserar på rörelseapparatens funktion och samarbete genom hela kroppen. Vår filosofi baseras på att hjärnan och nervsystemet kontrollerar vad som händer i resten av kroppen. Individen påverkas dagligen av fysiska, mentala och kemiska faktorer som hjärnan/nervsystemet försöker att anpassa sig till.

Fysioterapi kvinna som ligger på en foam roller

Ordet fysio härstammar från det grekiska ordet phusis och betyder natur eller att skapa något naturligt. Det stämmer överens med vad vi vill erbjuda våra klienter på Eureka-klinikerna. I grund och botten handlar det om att ta bort störande moment i vårt nervsystem som hindrar individens optimala/naturliga funktion.

Neuromuskulär funktion (nervsystemets kontroll av vår muskulatur) är fysioterapeutens primära behandlingsområde. Rör vi oss fel eller för lite kan muskulaturen bli över/under- stimulerad, försvagad, och skador kan uppstå och informationen in till nervsystemet kan bli reducerad. Muskelsensorer (och några ledsensorer) är de enda sensorer i kroppen som konstant skickar signaler till nervsystemet. Saknar hjärnan information från en muskel/en muskelgrupp är det svårt för kroppen att skapa ett optimalt rörelsemönster, vilket leder till problem.

När behöver jag en Fysioterapeut?

Fysioterapi behandling passar alla åldrar. Har man ett kronisk smärttillstånd, är nyopererad eller om du enbart vill kolla hur bra just din kropp fungerar, så är du välkommen till oss. Vi utför en mycket noggrann undersökning där vi kartlägger just dina svagheter och obalanser och anpassar behandlingen efter dina behov. Det handlar i slutändan om att få kroppens olika system att komma i balans och fungera till 100%.

Vanliga åkommor som man söker till fysioterapeuten för:

  • stress
  • utmattnings syndrom
  • kronisk/akut smärta
  • spänningshuvudvärk
  • hållnings problematik
  • besvär med nacke/skuldra/armbåge
  • besvär med bröstrygg/ländrygg
  • besvär med höft/knä/fot
  • vissa av oss har specialisering inom fotdiagnostik/fotananlys, Gaitscan.
Redcord stabiliseringsträning hos fysioterapeut

HITTA KLINIK & BOKA TID

Tidsboking sker enklast online via länken nedan. För akut tid, kontakta din närmaste klinik.

Alla behandlingar måste avbokas senast 24 timmar innan bokad tid annars sker full debitering.