Massage / Faccia

Massage kan vara ren friskvård för att öka välbefinnandet, det kan också vara en riktad behandling för ett befintligt besvär, eller ett komplement i samband med till exempel träning. Mot skador, muskelproblem, smärta och vid rehabilitering är massage även en effektiv behandlingsform. Vår massör är certifierad av Branschrådet Svensk Massage och medlem av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Massage mellan skulderbladen

Vad innebär massageterapi?

Eurekas huvudfokus är helhetlig hälsa och vi ser på massage som en nödvändig del av både det förebyggande och behandlande arbetet som behövs för att uppnå optimal hälsa.

Massage är en av världens äldsta behandlingsformer och finns i olika varianter med skilda filosofier runt om i världen. Massage är en naturlig behandlingsform där massörens händer är det viktigaste redskapet. Beröring av hud framkallar produktion av olika hormoner tex endorfiner och oxytocin  (som kan vara smärtdämpande och humörhöjande). Massage kan därför vara positivt vid både fysiska och mentala besvär.

Passar det mig?

På Eureka klinikerna har vi kvalificerade och erfarna massageterapeuter och massörer som har ett nära samarbete med våra kiropraktorer och fysioterapeuter för att uppnå bästa behandlingsresultat. Oavsett om du kommer med en önskan om en lugn och rogivande djupgående behandling mitt i vardagsstressen eller om du har specifika besvär i muskler och bindväv, kommer våra terapeuter skräddarsy behandlingen för att ge dig det du har behov för.

Olika metoder används av våra massörer för att mjukgöra muskler och bindväv samt öka cirkulationen. Här är några av de metoder våra massörer använder sig av:

 • Triggerpunktbehandlingar (muskelknutar)
 • Muskulering
 • Bindvävsbehandling/Revolving
 • Cirkulationsmassage
 • Strain and counterstrain (Positional Release)
 • Koppning

Hur går en fasciabehandling till?

Vi jobbar med en behandlingsmaskin som genererar ca 400-1200 harmoniska pulseringar per minut som sätter fascian i rörelse.  Rörelsen sprids snabbt via nätverket av bindväv över stora områden både brett och djupt. Det ökar i sin tur avslappning, cirkulation och vätskeflödet vilket hjälper kroppen att läka sig själv. De flesta upplever behandlingen som behaglig och skonsam samtidigt som snabb och effektiv med tydliga resultat. Hemligheten är variationen i hastigheten på de mekaniska pulsationerna som ”lurar” nervsystemet att slappna av. Genom att jobba med fascian på detta sätt kan man uppnå mycket bra resultat, framförallt om någon av våra kiropraktorer justerat kroppen vid tidigare besök.

Fasciabehandling
 • Fascia är ett nätverk av bindväv utan början och slut, som omsluter allt i hela kroppen från muskler och skelett till organ och alla celler.
 • De senaste årens forskning visar att Fascia har mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott.
 • Fascian står för mer än en tredjedel av rörelseapparaten. Här sitter de flesta av våra smärtreceptorer och en stor del av all kommunikation i kroppen går via fascian.
 • Om fascian blir skadad, klibbar ihop eller blir inflammerad får vi ont, svårt att röra på oss och vår förmåga att återhämta försämras.
 • Fascia påverkas bl a av ålder, genotyp, sjukdomar, medicinering, kost , fysisk stress,  social stress, mental stress, sömn och luftföroreningar.
 • Alla som lever en modern livsstil med stillasittande arbete och näringsfattig mat mår bra av regelbundna kiropraktor-, fascia- och massagebehandlingar. Optimalt kan vara att komma in till oss för behandling med 4-8 veckors intervaller beroende på vilka belastningar man utsätter sin kropp för.

HITTA KLINIK & BOKA TID

Tidsboking sker enklast online via länken nedan. För akut tid, kontakta din närmaste klinik.

Alla behandlingar måste avbokas senast 24 timmar innan bokad tid annars sker full debitering.